Gimnazija dalyvauja Europos Sąjungos lėšomis finansuojamame projekte „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“

Rugsėjo mėnesį gimnazijos mokiniai dalyvavo šio projekto dviejose edukacinėse programose:,,Vaistai gamtoje“ ir ,,TV užkulisiai“. 8 ir Ig klasių mokiniai vyko į Labanoro regioninį parką,  kur susipažino su senomis vaistažolininkystės tradicijomis,  su vaistažolių reikšme modernioje medicinoje. Buvo mokomi atsakingai rinkti ir džiovinti vaistažoles prisimenant, kad vaistažolių rinkimas yra labai atsakinga veikla ir kad jai reikalingas išankstinis pasiruošimas.

Prieš praktinę veiklą mokiniai buvo supažindinti su pagrindinėmis vaistažolių rinkimo taisyklėmis, kuriomis galėjo praktiškai pasinaudoti vaistažolių rinkimo ekspedicijoje Sirvėtos regioniniame parke.         

     7 ir IIg klasių mokiniai lankėsi Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos studijose Vilniuje. Čia  jie domėjosi  Lietuvos radijo ir televizijos istorija. Mokiniai galėjo pamatyti pirmąją televizijos studiją, kurioje prasidėjo jos istorija, o šiandien čia filmuojama populiariausia laida vaikams „Gustavo enciklopedija“,  stebėti televizijos darbo užkulisius, kaip  paruošiama studija filmavimui, kur grimuojami dalyviai, kaip įrašomos laidos, kiek kartų reikia laidų vedėjams perskaityti tekstą, kol jis bus tinkamas pasiekti eterį ir t.t.

      Šių edukacinių programų metu mokiniai  patraukliais ir inovatyviais būdais ugdėsi ekologinę savimonę, socialines, komunikacines, kūrybingumo, pažinimo, karjeros ir dalykines (kultūrinę ir meninę, gamtamokslinę) kompetencijas.