Mokslo metų pradžios šventė

Atskubėjo ražienomis ir obuoliais kvepiantis  rugsėjis, suvirpinęs visų širdis – vieniems sukėlęs nostalgiją  ir  šiltus prisiminimus apie mokyklą, kitiems – nerimą ir liūdesį, kad jis jau paskutinis…

 Saulėtą ir šiltą rugsėjo trečiosios rytą prie margaspalvių gėlių puokštėmis ir balionais   pasipuošusios  gimnazijos susirinko mokytojai, mokiniai, tėveliai, kurie vėliau  visi kartu iškilminga eisena ėjo per miestelį į Krokialaukio Kristaus Atsimainymo bažnyčią, į šv. Mišias. Po šv. Mišių  šventė tęsėsi  gimnazijoje. Su Mokslo ir  žinių diena visus susirinkusius pasveikino gimnazijos direktorė Idalija Šukevičienė. Mokiniams, mokytojams  ir tėveliams ji palinkėjo gerų, kūrybingų metų,  perskaitė  Alytaus rajono savivaldybės  mero Algirdo Vrubliausko  sveikinimą ir įteikė bendruomenei  rajono savivaldybės dovanas – pasaulio žemėlapio dėlionę ir  knygą apie Dainavos krašto partizanus. ,,Tegul nauji atradimai, kūrybiškumas, nuolatinis tobulėjimas ir sėkmė lydi jus naujais mokslo metais“, – linkėjo  meras visai gimnazijos bendruomenei.

   Su naujų darbų pradžia visus sveikino į šventę atvykę svečiai – Krokialaukio Kristaus Atsimainymo bažnyčios klebonas Gintautas Steponaitis, Alytaus Dzūkijos LIONS klubo nariai.

     Po šventinės programos mokiniai susitiko su mokytojais ir klasių auklėtojais – vyko pirmoji šių mokslo metų kelionės į pažinimo pasaulį pamoka.