Vasario 16-ajai atminti

 
Man Lietuva – širdies giesmelė,
Mažytis gintarinis lašas,
Raudoniu šviečianti bruknelė
Ir Vytis, trispalvė ugnelė.
   Vasario 16-osios dienos išvakarėse gimnazijoje vyko įvairios veiklos, skirtos 106-osioms Lietuvos valstybės atkūrimo metinėms paminėti.
1– 4 klasių mokiniai, padedami savo mokytojų, surengė skaitymo valandėlę ,,Tau, Lietuva“. Vaikai skaitė jiems gražiausius padavimus, pasakojimus, eilėraščius, kūrinių ištraukas apie savo Tėvynę.
5–7 klasių mokiniai dalyvavo viktorinoje ,,Kartu mes – Lietuva”, kurią parengė istorijos mokytojas Romas Vilčinskas. Mokiniai daugiau sužinojo apie Lietuvos garsiąsias vietas, žymius, valstybei svarbius žmones.
8 ir I– IVg klasių mokiniai dalyvavo Demokratijos žinių konkurse, į kurį kvietė šio konkurso globėja Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, organizavo LR Seimo kanceliarija, vedė atstovai iš Seimo kanceliarijos. Konkurse mokiniai, naudodamiesi išmaniaisiais telefonais, atsakinėjo į klausimus, susijusius su Lietuvos ir pasaulio politiniu gyvenimu, apie įstatymų leidžiamosios institucijos veiklą ir sprendimų priėmimo procesą, demokratijos pagrindus, valstybės ir parlamentarizmo istoriją. Buvo išrinkti patys geriausieji : 1 vietą laimėjo Modestas Janulis ir Lukas Brenkevičius (IVg kl.), 2 vieta atiteko Akvilei Gudaitytei ir Auksei Purviniūtei (IVg kl.), Tomas Ražanskas (IIIg kl.) laimėjo 3 vietą. Jie buvo apdovanoti LR Seimo kanceliarijos dovanėlėmis.
                             Direktorės pavaduotoja ugdymui Janina Šiupšinskienė