Mokiniai dalyvavo teatralizuotoje edukacinėje programoje ,,LDK riterija”

    Lapkričio 30 d. 5–9 klasių mokiniai dalyvavo Kultūros paso programoje ,,LDK riterija“, kurios organizatorius – VšĮ ,,Supratimas”.

     Teatralizuotos edukacinės programos  dalyviai riteriai – kryžiuotis ir LDK bajoras – supažindino moksleivius su XIV – XV amžių karyba įkurdami  tikrą mažą viduramžišką karo stovyklą su viduramžiškais ginklais ir šarvuote,  heraldinėmis riterių vėliavomis, leisdami  gyvai pažvelgti į riterių kasdienybę ir jų karo meną. Jie papasakojo apie riterių kasdienybę, pareigas ir teises, supažindino moksleivius su viduramžiškų ginklų valdymo ir kautynių technika, išsamiai papasakojo apie kiekvieno ginklo panaudojimo ypatumus.

     Programos metu moksleiviai ne tik klausėsi riterių pasakojimo, tačiau ir patys aktyviai dalyvavo edukacinėje programoje – matavosi šalmus ir šarvuotę, laikė rankose įvairius ginklus ir skydus pajausdami jų svorį. Moksleiviai taip pat buvo įtraukti į riteriškus žaidimus, leidžiančius lengviau suprasti XIV-XV amžiaus kario kasdienybę.

    Per savo asmeninį patyrimą moksleiviai patyrė autentiškesnį istorinį vaizdinį apie viduramžių laikotarpį,  pagilino  žinias apie Vytauto Didžiojo laikais susiformavusį LDK riterijos luomą, kuris savo visuomenine padėtimi ir funkcijomis niekuo nesiskyrė nuo Vakarų Europos riterijos.