Gimnazijos komanda –  pilietinių iniciatyvų projekte „Kuriame Lietuvą!“

 

      Jau trečius metus vyksta Europos Parlamento nario Petro Auštrevičiaus biuro Lietuvoje inicijuotas pilietinių iniciatyvų projektas „Kuriame Lietuvą!“, kuriame dalyvauja ir mūsų, Alytaus r. Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos, komanda:  istorijos mokytoja Aušra, IVg klasės mokiniai Paulina, Miglė, Rokas ir Eidvydas.

    Mūsų tikslas buvo parodyti, kad  atsakingai priėmus sprendimus galima nuveikti be galo daug saugant gamtą, tausojant jos ištekllius, įtikinti, kad antrinių žaliavų  panaudojimas ir perdirbimas yra patikimiausi būdai sumažinti besaikį vartojimą.

     Pasitelkę į pagalbą projekto  partneres asociacijos ,,Krokialaukio kaimo bendruomenė” pirmininkę, Krokialaukio seniūnijos seniūnę ir Alytaus rajono viešosios bibliotekos Krokialaukio filialo bibliotekininkes gimnazijos komanda parengė lankstinukus, kaip  teisingai rūšiuoti atliekas, pasiuvo daugkartinių pirkinių maišelių ir padalijo juos gyventojams, tvarkė aplinką, budėjo prie kapinių ir mokė gyventojus rūšiuoti kapinių atliekas, įrengė naują edukacinę erdvę gimnazijos aikštyne – lauko šaškes.

    Baigiamajame  renginyje ir susitikime su projekto iniciatoriumi Petru Aušrevičiumi  virtualioje erdvėje dalyvavo 5 į finalą patekusios komandos.  Visi dalyviai  pasidalijo patirtimis, pasidžiaugė nuveiktais darbais, o vėliau ir dovanomis.