Solidarumo bėgime 2020 ir A. Lindgren knygos herojė Pepė

     Jau septintąjį rudenį  organizacija ,,Gelbėkit vaikus“ inicijuoja Solidarumo bėgimą, kurio metu tūkstančiai Lietuvos moksleivių bėga tam, kad pasaulį padarytų geresne vieta gyventi – visi kartu švenčia solidarumą ir renka paramą tiems, kam jos labiausiai reikia. Septintas solidarumo bėgimas yra ypatingas: šiemet sukanka 75 metai, kai pirmą kartą buvo išleista visų mūsų  mylima knyga apie šauniąją Pepę Ilgakojinę. Tad šiai progai paminėti ir kartu paskatinti vaikus šiuo iššūkių pilnu laikotarpiu išlikti stipriems, kokia buvo Pepė, ir buvo skirtas  šis renginys, kuriame dalyvavo  Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos 1–6 klasių mokiniai ir mokytojos bei Krokialaukio bibliotekos darbuotojos.

      Bėgimo dalyviai buvo apsirengę taip, kad  būtų panašūs  į A. Lindgren  knygos heroję Pepę – strazdanoti, su spalvotomis kojinėmis, mergaitės su kasomis, pasipuošę organizacijos „Gelbėkit vaikus“ lipdukais, užklijuotais ant sportinės aprangos. Tai sukūrė  vieningos komandos, siekiančios bendro tikslo, jausmą. Akcijos dalyviai džiūgavo lengvai įveikę bėgimo maršrutą, po kurio šiek tiek atsikvėpę, dalyvavo bibliotekininkių organizuotoje linksmoje viktorinoje, mokėsi žaisti žaidimus, kuriuos vaikystėje  mėgo žaisti pati A. Lindgren, vaišinosi neįprastu Pepės gimtadienio tortu, gavo Solidarumo bėgimo dalyvių diplomus.

       Ši kilni akcija pasėjo toleranciją ir kilnumą, supratimą, kad kiekvienas vaikas turi teisę į išlikimą, apsaugą, vystymąsi ir visavertį gyvenimą ( apie tai buvo diskutuojama ir integruotose etikos bei fizinio ugdymo pamokose).